Çamaşır Suyu ve Dezenfeksiyon
Çamaşır suyu ile temizlik için korkutucu veya zehirli değildir. Çamaşır suyu yüzeyler için kullanabileceğiniz en iyi ve en ucuz temizlik ürünlerinden biridir.
Çamaşır Suyu Güvenli mi?
Ev tipi klorlu ağartıcı, su ve sodyum hipoklorit - bir tuz karışımıdır. Çamaşır suyu sanılanın aksine çevreye zarar vermez veya yeraltı sularını kirletmez. Tamamen sürdürülebilir bir döngüde tuzlu su olarak başlar ve yine tuzlu su olarak biter. Ayrıca paslanmaz çelik, plastik, sırlı seramik, cam, porselen ve diğer malzemeler dahil ekipmana veya sert, gözeneksiz yüzeylere zarar vermez. Seyreltilmiş halde tezgah, zemin, tuvalet, lavabo, çöp kutuları, klavyeler, telefonlar, ışık anahtarları ve masaları güvenli bir şekilde temizlemek ve dezenfekte etmek için kullanılabilir.
Ev Tipi Çamaşır Suyu Nedir?
Sıvı ev tipi çamaşır suyu, beyaz giysilerin yıkanmasında ve sert dezenfekte edilmesinde sıklıkla kullanılan bir kimyasaldır. Sıvı ev tipi çamaşır suyundaki aktif bileşen,% 2-10 oranında bir sodyum hipoklorit çözeltisidir.
Çamaşır Suyu Koronavirüsü Öldürecek Mi?
Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) ve Dünya Sağlık Örgütü, yeni koronavirüs ile kontamine olmuş alanları dezenfekte etmenin bir yolu olarak bir çamaşır suyu solüsyonu kullanılmasını önermektedir. Buradan tüm dezenfektan listesine ulaşabilirsiniz. https://www.epa.gov/pesticide-registration/list-n-disinfectants-use-against-sars-cov-2-covid-19
Yeni koronavirüse maruz kalan alanların dezenfekte edilmesine yardımcı olabilecek spreyler, mendiller ve daha fazlası dahil olmak üzere başka temizleme çözümleri de var.
Çamaşır Suyu Saklama Koşulları Nelerdir?
Çamaşır suyunun bir son kullanma tarihi vardır ve uygun şekilde depolanmazsa etkinliğini oldukça hızlı kaybeder. Çamaşır suyu, doğru şekilde saklanmazsa açıldıktan sonra hızla gücünü kaybetmeye başlayabilir. Çamaşır suyu zamanla, ısıya ve ışığa maruz kaldıkça etkisini kaybeder. Dolayısıyla, rafta açılmadan bir yıl sonra, doğrudan güneş ışığında veya oda sıcaklığı üzerindeki bir sıcaklıkta yanlış bir şekilde saklanırsa, bozulmaya başlar ve bozulmaya devam eder.
Çamaşır Suyu ile Nasıl Temizlenir?
Çamaşır suyu ile temizlerken hatırlanması gereken en önemli şey, biraz uzun bir yol kat etmektir. Çamaşır suyu hemen hemen her zaman bol su ile seyreltilmelidir. Beyazlatıcı etkisi olduğundan kumaş veya renk değiştirebilecek yüzeylerden uzak tutulmalı.
Çamaşır - Beyazlar dahil olmak üzere leke bırakacağından, seyreltilmemiş çamaşır suyunu asla doğrudan kıyafetlere eklemeyin. Bunun yerine, çamaşır makinenizin çamaşır suyu dağıtıcısına 3/4 fincan çamaşır suyu ekleyin. Zor lekeler için, beyaz giysileri yaklaşık beş ila 10 dakika boyunca 3 litre soğuk su için 1/4 fincan normal çamaşır suyunda bekletin. Renkli çamaşırlar üzerinde asla kullanmayınız.
Banyolar - Duşlardan ve lavabodan küvetlere ve tuvaletlere kadar, çamaşır suyu banyoları yukarıdan aşağıya temizler ve sterilize eder. 1/2 bardak ağartıcıyı 3 litre su ile karıştırın, yüzeyleri silin, beş dakika bekleyin ve ardından ılık suyla durulayın. Tuvaleti dezenfekte etmek için, küvetin içine 1/2 bardak çamaşır suyu dökün, tuvalet fırçasıyla fırçalayın, kenarın altına girin. Beş dakika bekleyin ve ardından yıkayın.
Mutfaklar - Mutfak yüzeyleri, hatta kapalı granit tezgahlar çamaşır suyu ile temizlenebilir. 3 litre su için 1/2 fincan ağartıcıyı seyreltin, solüsyonu uygulayın, beş dakika bekleyin, durulayın ve sonra havayla kurutun. Çözeltiyi buzdolabının içinde, lavaboların içinde ve cihazların dışında kullanın.
Genel Dezenfeksiyon - Çocuk oyuncaklarını, köpek bulaşıklarını, duş perdelerini, dış mekan mobilyalarını ve temelde küflenmeye, küflenmeye, mikroplara ve virüslere eğilimli her türlü sert yüzeyi dezenfekte etmek ve sterilize etmek için seyreltilmiş bir çamaşır suyu solüsyonu kullanılabilir. 3 litre su için aynı seyreltme oranında 1/2 fincan çamaşır suyu kullanın ve havayla kurumaya bırakmadan önce duruladığınızdan emin olun.
Bazı Önlemler
Çamaşır suyu diğer temizleyicilerle iyi sonuç vermez, bu yüzden karıştırmayın. Örneğin, sirke ile karıştırılan çamaşır suyu bir klor gazı üretir ve potansiyel olarak öksürmeye, solunum problemlerine ve yanma, sulanmaya neden olur. Çamaşır suyu ve amonyak birlikte kloramin adı verilen zehirli bir gaz üretir ve bu da solunum ve göz problemlerine, nefes darlığına ve göğüs ağrısına neden olur. Çamaşır suyu ve ovalama alkolü, düşük seviyelerde tahriş edici ve zehirli olan kloroform oluşturur. Bu sebeple çamaşır suyunu asla başka temizleyiciler ile beraber kullanmayın ve mutlaka ortamı bol havalandırın.